Sunny house with views in Fontpineda

Fontpineda
Ref: BCN - S103
212 m2
793 m2
rooms
3
baths
2
energy
315.000
212 m2 793 m2 rooms 3 baths 2 parking 1 price 315.000 energy
This house is located in one of the highest points of Fontpineda, in the residential area of Pallejà that borders the towns of Corbera de LLobregat and Palma de Cervelló. The location and orientation of the house are unbeatable, with stunning views of Barcelona and surrounded by nature and with direct sun throughout the day.

Fontpineda is well-known in the Baix Llobregat, it was created as a summer area for families from Barcelona but over time it has established itself as a first residence development, with many services and amenities that have been improving over time. Fontpineda has two sports clubs oriented to tennis and paddle, three schools, a central park with outdoor soccer field and playgrounds, pharmacy, two garden centers and only 5 minutes from the center of the three surrounding villages. It is known for its impressive slopes that allow the construction of houses on sloping plots that guarantee stunning views over the valley, in addition to a perfect south orientation.

The plot where this house is located has all these characteristics. It is accessed through the upper floor of the house, at the street level so that access is very comfortable, walking and by car. The upper floor includes a spacious living room with access to a surrounding terrace, a dining room and a kitchen, also oriented over the valley. The covered garage is also part of this first floor so that access between the garage and the house is direct.

On the lower floor are the rooms and a common area that can be considered as an additional lounge. The main room has an integrated bathroom within the same space while the secondary rooms share a bathroom. This level also has an outdoor terrace.

Under these two floors there is a basement where you can see part of the rock that makes up the topography of the plot. This space creates a ventilation chamber that prevents humidity. Similarly, the rear part of the building has a space that divides the back wall of the house from the slope of the land, so that perfect ventilation and the absence of moisture are also guaranteed. This space serves both as a warehouse and a technical room where the boiler is located.

In the lower part of the plot, in a lower level that is accessed by a staircase is an old pediment, now without a specific use but which is perfect for the construction of a pool and an area to install a barbecue and an outdoor space.

The house needs an update but nevertheless, it could be inhabited without making major changes. It is a great opportunity to acquire a house with beautiful views very close to Barcelona.

Print Friendly, PDF & Email
Contact us